Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Včely > Pančovaný med

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dobrý den. myslim, že med neni o chuti. Poha..., host, 29.10.2016
Dobrý přijemný den všem. Nemam nic proti pas..., host, 29.10.2016
Med necukernatí, ale krystalizuje!! Naprosto..., host, 24.9.2012
Pokud je med čirý, neznamená to, že je falšo..., host, 24.9.2012
Ano v tom máte pravdu.Ty škodliviny se shromažďují..., host, 25.5.2011
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Pančovaný med


VM (7) - xxx.xxx.1.194 (?)
11.3.2009 22:16
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Došel mi med od včelaře a budu muset koupit nový v marketu. Je ten jejich med medem nebo jde o nějakou směsku. Med od včelaře nebývá tak průzračný a je cukernatý ba až tuhý. Ten z marketu je tekutý a homogenní. Je tu včelař, který tomu rozumí?.

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Pančovaný med


host - xxx.xxx.174.166 (?), 11.3.2009 22:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Včelař sice nejsem, ale med bereme jedině od včelaře. Připadá mi, že ten z marketu se nedá vůbec pozřít (aspoň pro člověka, který ochutnal opravdový med). Když doma med dojde, počkáme radši na nový. Hanča

Připojit reakci
      

Pančovaný med


host - xxx.xxx.33.160 (?), 12.3.2009 5:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Konzumujte med, jenž byl vyprodukován v oblasti, kde žijete. tzn od místního včelaře.

Připojit reakci
                  

Pančovaný med


RadekB (2) - xxx.xxx.21.230 (?), 13.3.2009 13:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Napsal jsem to opravdu trošku zjednodušeně, ten vývod tam nepatřil, ale chtěl jsem tím říct, že zrovna takový člověk nemá za potřebí takto podvádět (majetku má na dva životy!)! Koupil jsem od něj med pouze jednou, to co jsme konzumovali, byla sladká voda! A jeho chování po upozornění, nedivím se, že takových měli, mají a budou mít lidé okolo nich, plné zuby!

Připojit reakci
                     

Pančovaný med


Chemický Alí (57) - xxx.xxx.7.210 (?), 13.3.2009 13:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

OK, to byl tedy ohyb informací, samozřejmě s Vámi plně souhlasím, že falšování čehokoli je zločin a lumpárna. Omlouvám se, jsem jen citlivý na zevšeobecňující pravdy

Připojit reakci
                  

Pančovaný med


host - xxx.xxx.76.122 (?), 13.3.2009 13:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Líbit se vám to nemusí ale prostě to tak je. Pokud část identifikovatelné skupiny dělá bordel, hněv se snese na celou skupinu. Vždyť to tak funguje vždycky, nevím co se nad tím rozčilujete.

Připojit reakci
      

Pančovaný med


host - xxx.xxx.183.218 (?), 26.4.2010 20:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Doporučuji kupovat med český.Je dražší, ale máte jistotu že je v podstatě bio.Pokud od spodu sklenice vidíte vznikající malé krystalky, je to ono.V Čechách jsou přísné normy na kvalitu medu.Přísnější než v jiných zemích. Používat antibiotika na léčení včelího moru je na našem území zakázáno. Nehledě na to, že lečebný efekt je spíše nic moc. /Nikoliv jak jsem zde někde četl, že je úspěšný./ Pokud vím, české medy prodávají např. i řetězce TESCO. Jinak pravost medu poznáte tisíckrát přežvýkanou metodou rozpouštění ve sklenici vody,/Pokud se med spolehlivě rozpouští ve vodě, není to pravý med./ či zkouška zda "mašličkuje"t.j. stékající pramínek medu si uchová zlomek času na hladině medu svůj tvar než se rozplyne po hladině.Pokud stéká podobně jako voda či olej, není to pravý med. Pokud med nekrystalizuje, je to podezřelé.I včelám v plástech ztuhne.V zimním chomáči v úle si ho postupně rozehřívají.Je to přirozená vlatnost medu a pokud chcete jíst pravý med, musíte se s tím smířit. Zdraví včelař.

Připojit reakci
   

Pančovaný med


host - xxx.xxx.70.100 (?), 12.3.2009 6:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Průzračnost a tekutost medu namá naprosto nic společného s kvalitou. Spíše je to tak, že tekutiny prodávané v řetězcích často mají s medem máloco společného. Problematika je široká a času málo. Najděte si u Vás v okolí spolehlivý zdroj a kupujte od něho. Je to vhodné i z důvodu předcházení alergiiím. Kažý med, vyjma čistého akátového krystalizuje. Opakuji KRYSTALIZUJE, necukernatí. Doba za kterou k tomu dojde je dána poměrem glukózy k fruktóze a dalšími vlivy.  To, že prodávaný med je stále tekutý, je v podstatě nenormální stav.

Připojit reakci
      

Pančovaný med


host - xxx.xxx.168.167 (?), 12.3.2009 7:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nenormální stav, to je velice výstižně řečeno.

Když se projdu libovolným marketem, mám pocit, že drtivá většina prodávaných potravin by se takto dala nazvat. Jablka bez chuti a bez zápachu, párky prakticky bez obsahu masa, bílá tekutina připomínající mléko, sýrové náhražky,...  Naštěstí se alespoń část těch hnusůdá nahradit domácí výrobou

Připojit reakci
      

Pančovaný med


host - xxx.xxx.70.100 (?), 12.3.2009 7:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě dodám, že tzv. "pastovaný med" není nijak chemicky a tepelně upravovaný. Jde o květové medy, převážně z řepky, které krystalizují velmi rychle a hmota je tuhá.

Pastování se provádí opakovaným mícháním po začátku krystalizace. Původně vznikající velké krystaly se rozmělní na malé a dál krystalizace pokračuje touto formou. Med je pak hustě pastovitý, bílý. Vzhledově to není nic moc, obsah cenných látek se nemění. Např. nepříliš oblíbený řepkový med obsahuje tzv. brassiny, látky které údajně mají protirakovinné účinky. Je výborný třeba na slazení kávy, nemá výraznou vůni.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství12.2.2020
Pec na pizzu12.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství11.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství10.2.2020
Další příspěvky > 
Zahrada - rostliny, ovoce, zelenina, hnojiva, škůdci, zahradní technika, stavby, bazény, jezírka
Sloupovité ovocné stromy9:17
Kadeřavost broskvoně 20207:56
Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna7:55
Předpěstování košťálovin26.2.2020
Získaní odkopku z koruny26.2.2020
Rašení pod čočkou mobilu26.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů