Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Ovce > Jak na to?

Jak na to?


host - xxx.xxx.33.78 (?)
6.8.2009 20:04
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Bydlím na valašsku. Pocházím z čech a letos jsem si pořídila 2 ovce, jehnice narozené letos v únoru. Teď mi nádherně prospívají, mám je na zahradě velké 1000m2. Přikrmuji senem, ovsem a vodu podávám do nádob. Mají dřevěný přístřešek do kterého ale teď v létě nechodí. Jak mám s nimi přežít zimu, hlavně velké mrazy, co s vodou a jak často a čím se v zimě musí krmit? V sosední vesnici mají berana. Kdy se má připoštět?

Děkuji Lenka

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Jak na to?


host - xxx.xxx.126.112 (?), 6.8.2009 20:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, jen ohledně vody, jeden kamarád má velkou nádrž, asi metr kubický, zakopanou v zemi. Voda se tam nekazí a pumpuje z ní ruční pumpou pro ovce, občas do ní naveze.

Připojit reakci
   

Jak na to?


host - xxx.xxx.60.43 (?), 14.8.2009 17:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den Lenko,

ovcím nevadí mráz, ale průvan a vlhko, proto musítě před těmito vlivy zabezpečit přístřešek. Co se týče krmiva - základ je pastva (v zimě seno), voda a liz. Obilí se zpravidla přikrmuje těsně před porodem a v období laktace. Neuvádíte jaké máte plemeno, ale obecně platí, že by ovečka měla dosahovat cca. 2/3 váhy, kterou má mít v dospělosti. U masných plemen se doporučuje věk 10-12měsíců.

Vojta

Připojit reakci
      

Jak na to?


host - xxx.xxx.218.130 (?), 18.8.2009 23:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim. V zime je zaklad seno a moze byt trochu srotu. Vodu nemusia mat k dispozici po cely den ale staci im ju ponuknut pocas dna z vedra ale trochu odstatu v mastali, teda aby nebola velmi zimna. Ak chcete pripustat a mat jahnata tak bez mastale to nepojde.  Ale najlepsie bude poradit sa so skusenym chovatelom vo vasom okoli osobne. Vysvetli vam ako je to s rujou a pripustanim. Dobre by bolo aby bol medzi ovcami baran, ten spolahlivo zisti kedy je ovca v ruji a pripusti ju. U nas sa to roby aj tak ze ovce na jesen vodime na salas a tam su urcitu dobu kym sa nesparuju.

Připojit reakci
         

Jak na to?


host - xxx.xxx.241.66 (?), 28.1.2010 9:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

srot bych nedoporucoval, lepsi je cele zrno.

Připojit reakci
            

Jak na to?


stacho (3) - xxx.xxx.79.56 (?), 14.2.2010 16:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Celé zrno?V žádném případě, obilniny musí být sešrotované, nebo mačkané(oves).Hrozí nebezpečí skysaní obilnin v travicím ústrojí, pokud ne, pak je ovce vykaká neporušené.Tak nás to učili na zemědělské škole.(bylo to v 70-tých letech, možná,že po revoluci přežvýkavci tráví jinak).
Připojit reakci
               

Jak na to?


host - xxx.xxx.197.66 (?), 27.4.2010 15:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle mě je pro ovce nejlepší mačkat zrno, ale šrotování je jednodužší. V celku určitě ne.Pokud je možnost, tak suchý chleba třeba za pár kč někde z pekárny nemá chybu.

Připojit reakci
                  

Jak na to?


host - xxx.xxx.78.5 (?), 27.7.2012 13:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

prosím o radu zatím jen tak uvažuji o chovu ovcí mám možnost pozemku 2200m2 se stavbou vhodnou pro ustájení cca 5*5m otázka zní kolik ovcí lze ne takové pastvě chovat děkuji za rady dominík

Připojit reakci
               

Jak na to?


host - xxx.xxx.52.243 (?), 5.12.2012 10:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mě šrot žrát nechtěly - jedině s brambory. Po zrnu byly jak divý.

Připojit reakci
   

Jak na to?


host - xxx.xxx.28.76 (?), 4.10.2012 11:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

mohl by mi někdo poradit, jestli ovce, mohou sežrat kaštany, mám možnost je vypustit na místo, kde by se pásli, ale stojí tam kaštan.

Děkuji Lenka

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Další příspěvky > 
Zahrada - rostliny, ovoce, zelenina, hnojiva, škůdci, zahradní technika, stavby, bazény, jezírka
Řez broskve22.9.2020
Řez broskve22.9.2020
Řez broskve22.9.2020
Řez broskve22.9.2020
Domácí pálenice značky DES22.9.2020
Dřinka - použití22.9.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020