Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Ovce > Beránci a kastrace

Beránci a kastrace


host - xxx.xxx.228.59 (?)
5.8.2013 10:31
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

Mám dva beránky na spásání a na podzim by jsem je chtěl dát na rošt a do klobásek.

Každý mi radí, že je mám nechat zavčasu kastrovat, tak chci znát váš názor.Prý by mi to masenko pak mohlo páchnout.Teď budou mít pátý měsíc.

Je to opravdu nutné?

Jako muži mi to přijde drastické :)

Obrázky:
beroušci
beroušci
Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Beránci a kastrace


host - xxx.xxx.187.76 (?), 8.5.2014 14:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Beránky kastruji nekrvavou cestou ve stáří dvou týdnů. V pěti měsících už bych to nedělal. Nechte je dožít s jejich chloubou. Až je budete porážet, tak IHNED po zabití jim uřízněte šourek i varlaty. Žlázy později vyčistěte a připravte do kuchyně. Jsou výborné smažené :-)  Maso ročních beránků určitě nepáchne.

Jara

Připojit reakci
      

Beránci a kastrace


Jiříček (16) - xxx.xxx.211.38 (?), 9.5.2014 8:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je opravdu ideální, jehněti zaškrtit šourek silným úvazkem z gumy (např.z duše jízdního kola),varlata se nevyvinou, pokud je foto reálné(časově),je tu možnost klasické kastrace.Jinak souhlas, u mladých kusů do stáří jednoho roku (pachově) vcelku bez problémů.

Připojit reakci
         

Beránci a kastrace


host - xxx.xxx.25.151 (?), 3.4.2015 7:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zakoupil jsem kamerunského dvouletého berana. Po dovezení se okoukal a začal trkat jehničku se kterou byl samostatně a později i nás. Protože mám jehničky s mladým beranem, tak jsem jej porazil a maso naložil do česneku na guláš a na pečení. Zbytek šel do salámu. Velmi mne překvapilo, že guláš nebyl cítit skopovým, ani studený. Pečeně na zelenině a cibuli byla též výborná. Již tomu věřím, že kamerunky nejsou cítit skopovým pokud se odstraní lůj.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Další příspěvky > 
Zahrada - rostliny, ovoce, zelenina, hnojiva, škůdci, zahradní technika, stavby, bazény, jezírka
Dřinka - použití8:30
Al-Ko T 15-95,4 HDA8:26
Řez broskve22.9.2020
Řez broskve22.9.2020
Řez broskve22.9.2020
Řez broskve22.9.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020