Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   


Drůbež > Co s kohoutem?

Co s kohoutem?


host - xxx.xxx.232.6 (?)
9.12.2013 20:56, počet návštěv: 18713
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

z letošní úrody mi zbyli ještě 3 kohouti lenghorky.

Docela nevim co s nima, nikdo je už nechce, tak jestli je zabít nebo z nich něco udělat, slyšel jsem že docela maso zapáchá a dlouho a špatně se vaří.

Máte někdo zkušenosti co s kohoutama?

Děkuji

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Co s kohoutem?


Jiříček (16) - xxx.xxx.211.38 (?)
9.12.2013 21:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stačí trochu ovařit cca hodinu bez pokličky v osolené vodě, pak třeba upéci ala bažant, či na špeku v troubě (delší doba menší teplota),pokud to nebude vyhovovat, napište,rád si je uparvím, dle vlastní chuti.

Ne vážně, takový kohout na víně, to nemá chybu, použijte hlavu, internet, trochu fantazie, zahoďte předsudky, není důvodu si nepochutnat.

Připojit reakci
      

Co s kohoutem?


starling (4) - xxx.xxx.59.151 (?)
10.12.2013 21:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zrovna v neděli jsme měli z letošního kohouta polévku, maso šlo obrat do rajské a skvěle jsem si pochutnal. 

Připojit reakci
         

Co s kohoutem?


host - xxx.xxx.117.5 (?)
12.12.2013 20:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak nic ve zlém, ale rajská musí být z hovězího žebra a ne ze slepice!!!smiley

Mnohem lepší je slepice (kohout) ve smetanové omáčce, které se říká paprika, prostě slepice na paprice s houskovým knedlíkem. Po svíčkové druhá ryze česká specialita!!!

Dále je to dobré v rizotu. A nebo uvařit, část masa nechat v polévce a ostatní maso, studené, jen tak obrat, trochu posolené jako delikatesu a klidně i bez chleba. 

Kohout prostě nemá chybu!!

Dobrou chuť. Tom.

Připojit reakci
            

Co s kohoutem?


host - xxx.xxx.226.241 (?)
14.12.2013 15:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, kohouta dejte do pekáče s kořenovou zeleninou, pečte cca 30 min, pak přidejte rajský protlak a zalijte červeným vínem. Dopečte doměka. S bramborovým knedlíkem... mana nebeská.

odzkoušeno cca 20xwink

ahoj Lucka

Připojit reakci
   

Co s kohoutem?


host - xxx.xxx.226.194 (?)
17.12.2013 15:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, receptů je tu dost, já jen vyvrátím to co jste slyšel, že maso zapáchá apod. Určitě nesmrdí. To je věc čisté práce při kuchání. A hlavně důkladného odrhnutí nejsvrchnější zaprášené pokožky v horké vodě ještě než začnete kuchat.

Samozřejmě čím starší zvíře, tím déle se dělá. Takže potom je ještě varianta s papiňákem. Taková slepičí (ve vašem případě kohoutí) polévka s nudlema a droby je lék. I na kocovinu.  Případný žlutý tuk, seberu za studena lžící z hladiny, komu to vadí.  Což u leghornek nehrozí.

Ovařené maso se obere do rizota a taky dobré...

A nebo do kuřecího salátu.

Dobrou chuť.

Juraj Kafka

Připojit reakci
      

Co s kohoutem?


host - xxx.xxx.202.18 (?)
17.12.2013 21:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děda nimrod když za první republiky střelil husu velkou divokou u které nevíte věk(až 80let) tak jí nacpal droždím, bohužel nevím v jakém množství.Pak jí pekl v troubě ve stolokrbu a prý maso šlo krásně od kosti.To mě povídala babička, jak a s čím ji jedli nevím, ale v té době na výběr moc asisurprise nebylo

Připojit reakci
         

Co s kohoutem?


jariel231 (10) - xxx.xxx.146.203 (?)
21.12.2013 19:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když slyším kuřecí polévka, od kuchařů, tak padám do mdlob. Zato taková slepičí nebo kohoutí polévka mne probudí. Hlavně ji vyžaduji s natí kořenové petržele. Mňam!

Připojit reakci
   

Co s kohoutem?


host - xxx.xxx.71.236 (?)
8.11.2017 3:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Protože si líhnu sama, tak mám každý rok asi 70%kohoutů.Pokud jsou mladí, zpracovávají se jako kuřata.Pokud jsou starší, měla by se z nich stáhnout kůže, jelikož ta je dost tvrdá a mírně zapáchá.Toho kohouta, když pomalu uvaříte- mám plotnu na dřevo, tak ho tam večer postavím a ráno dovařím.Přidám česnek, cibuli,koř.zeleninu, sůl,trošku muškátu... někdy nudle, jindy rýži... mňam! Nic lepšího v zimě, než slepičí(kohoutí polevka.)Z mladých kohoutů dělám z prsou řízky, zbytek uvařími z kůží a tu pak z masa oberu a dám slepicím.,z půlky vývaru udělám polévku, oberu stehna a boky a dodělám jako slepici na paparice.Teď jsme zrovna měli z mladého nevelkého kohouta tři jídla (pro dva lidi.).Mám jich tam ještě 14 a nechce se mi do toho.Aleje jich moc, a ač jsou krásní, půjdou do hnce, abychom my byli zdraví.

Zdravím, Alena

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kohout120.11.2018238
Sušená syrovátka - dávkování319.11.2018343
Zlodějina Kavapo8912.11.2018244259
Jak naučit slepice hřadovat2711.11.201850992
Plašiče - funguje to nebo to jsou vyhozené peníze?2011.11.201857074
Nemocná chodidla slepic 176.11.201818741
Krmítko s nášlapem?142.11.201818637
Nemoci slepic211.10.2018885
Která vajíčka jsou zdravější v pořadí druhů drůbeže?111.10.2018643
Kdo mi zabíjí slepice?7110.9.2018178358
Zelená vajíčka238.9.2018134605
Chov krůt641.9.2018246786
Otevírání - zavíraní dvířek kurníku7214.8.2018323860
Jaký druh slepic vybrat153.8.201873152
Kohout a co teď?2814.7.201841212
Nemoc husy 710.7.201814455
Pozor Kavapo a Slepicar.cz jsou ta sama firma179.7.201823853
Kdy nasadit dovezená vejce?314.6.20181444
Slepá slepice431.5.20181781
Brojleři531.5.20182044
Žloutnoucí hřebínky429.5.20181445
Kolik slepic na kohouta?3828.5.2018121195
Slepice stále kvokají3127.5.201885559
Drožďování krmiv320.5.201813787
Nepřijetí nových slepic59.5.20188180
Slepice terorizují menšího kohouta629.4.20182544
Slepička nebo kohoutek? 226.4.20181837
Slabá skořápka u dvojvačíčka325.4.20181711
Kohout nekokrka, sotva stoji na nohou a je dezorientovany622.4.20182244
Slepice kokrha320.4.201810131
Překrmení brojleři? Váha 5-6 kg720.4.20184671
Kohout - poranění nohy2928.3.201837837
Proč slepice vůbec nezačaly snášet?2619.3.201864022
Krmení ptáků912.2.20184513
Plastová snášedla pro slepice 1530.1.201836809
Čmelíci - sirné knoty320.1.20186787
Pomoc při začátcích chovu slepic614.12.20175640
Zimní napájení414.12.20173138
Kurník - izolace?4318.11.2017216627
Co s kohoutem?98.11.201718714
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Dehtování7.12.2018
Další příspěvky > 
Zahrada - rostliny, ovoce, zelenina, hnojiva, škůdci, zahradní technika, stavby, bazény, jezírka
Kde sehnat rouby16.12.2018
Kde sehnat rouby16.12.2018
Malý hnědý motýlek16.12.2018
Malý hnědý motýlek16.12.2018
Uchování opakování kvašení turbokvasnic16.12.2018
Pamatujete někdo Naturacentrum Třebeš?16.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů